„Razboiul Regelui” la Astra Film

Proiectie de zile mari joi la Astra Film. Pasionatii de istorie nu trebuie sa rateze intalnirea cu „Razboiul Regelui”, o pelicula ce are menirea de a face lumina asupra momentelor cheie din viata ultimului monarh roman.

Proiectia eveniment si-a propus sa darame idei preconcepute si sa prezinte adevarata istorie a Regelui Mihai I al Romaniei dincolo de povestile denaturate pana la maximul de catre propaganda comunista. Pentru a-si intari spusele autorii documentarului au folosit imagini de arhiva si mai multe interviuri cu istorici, cercetatori si chiar cu regele in persoana pentru a putea scoate la lumina lupta ultimului monarh roman pentru un echilibru intre politica interna si cea externa in vremuri extrme de tulburi cum erau cele in care Cel de-al Doilea Razboi Mondial era in plina desfasurare. Incredibil sau nu, un singur lucru este cert: Majestatea Sa, a continuat sa lupte din dragoste pentru Romania chiar si in exil.

„Razboiul Regelui” a fost considerat cel mai amplu demers de restabilire a adevarului istoric in privinta Casei Regale a Romaniei.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS