Protocoale ANOFM cu Ministerul Educatiei si Inspectia Muncii

Hila Ovidiu

Somerii fara studii de invatamant obligatoriu absolvit pot intra in programul “A doua sansa”. De curand Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a semnat protocoale cu Ministerul Educatiei si cu Inspectia Muncii in vederea scolarizarii persoanelor care nu au un loc de munca si nici ciclul primar sau gimnazial absolvit. Protocolul semnat vine si in sprijinul angajatorilor dar si al celor carora se vor afla in cautarea unui loc de munca dupa finalizarea studiilor.

In incercarea de a-i ajuta pe someri sa se incadreze mai usor in piata muncii ANOFM a realizat parteneriate de colaborare cu Ministerul Educatiei prin care sa le ofere acestora sansa de a-si termina studiile de baza. Vorbim despre persoane care nu au absolvit nici macar ciclul primar, sau cele care au 4 clase incheiate dar ar dori sa faca gimnaziul si mai apoi liceul.  Parteneriatul dintre ANOFM si Inspectia Muncii alaturi de cel cu Ministerul Educatiei vine in sprijinul angajatorilor care au incheiat contracte de ucenicie la locul de munca, a angajatilor dar si a viitorilor angajati. Ca o noutate dupa semnarea acestor parteneriate la decizia liceelor se va putea introduce un modul optional in care elevii sa fie informati despre piata muncii, legislatia in vigoare, contracte de munca, somaj, dar si formare profesionala. Acelasi protocol mai prevede si stagii de pregatire practica pentru liceeni si studenti ai facultatilor de asistenta sociala in institutiile care se ocupa de ocuparea fortei de munca. Astfel, tinerii vor putea sa capete experienta in domeniul in care vor activa dupa absolvirea studiilor. Colaborarea cu Inspectia Muncii aduce cu sine schimbul de date intre cele doua institutii, ceea ce va duce la eficientizarea activitatii celor doua institutii, o mai buna informare a angajatorilor, a angajatilor si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in legatura cu tot ceea ce inseamna legislatie specifica domeniului muncii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Banii de la Primarie, bineveniti la Vointa

Cele 1,3 milioane de lei primite de la Primarie de catre CSU Vointa asigura linistea jucatorilor, in privinta salariilor. Spune acest lucru Alexandru Pelici, antrenorul echipei de pe Municipal. Cu toate acestea, tehnicianul spune ca fotbalul se joaca pe teren, si munca jucatorilor nu acesti bani vor asigura succesul Vointei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro