Primaria Sibiu amendata de CNCD

Hila Ovidiu

Primaria Sibiului a fost amendata de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pe motiv ca nu le acorda rromilor din zona Zavoi sansa la o viata normala prin investitii in infrastructura si apa potabila. Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca vor contesta amenda.

Suma cu care a fost amendata primaria Sibiului este de 5 mii de lei. municipalitatea a fost sanctionata dupa ce un fost prefect a depus lla CNCD o sesizare primita de la reprezentantii rromilor cu privire la lipsa apei potabile in coloniile de rromi de la periferia orasului. Reprezentantii municipalitatii spun ca vor contesta amenda primita. In zona Zavoi locuiesc pe marginea Cibinului sute de familii de rromi. Conditiile de viata ale acestora sunt sub limita subzistentei. Multi dintre ei traiesc in baraci construite din materiale adunate din containerele pentru gunoi, nu au lumina, apa sau canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fringe Festival la final

Inca o editie a Fringe Festival de la Sibiu a ajuns la final. Anul acesta actorii proventiti din trupele de teatru  independent au transformat in scene de spectacol cele mai neobisnuite locuri. De exemplu, la Rasinari, a avut locun spectacol intr-o sura! La Rasinari, intr-o sura a fost pus in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro