Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană pentru construcția unei creșe în cartierul Țiglari

Primarul Astrid Fodor a semnat luni, 11 martie, contractul prin care Primăria Sibiu a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru construcția unei noi creșe în cartierul Țiglari. Aceasta va fi amenajată în curtea interioară a grădiniței nr. 36 de pe strada Constructorilor.

“Acest contract este primul încheiat în Regiunea Centrupe Axa 4. Dincolo de reușita administrativă, pentru sibieni proiectul înseamnă 90 de locuri în plus pentru copii în creșe. Un al doilea proiect care vizează construcția unei creșe în Ștrand a trecut cu bine de evaluare și urmează să obținem finanțarea, ceea ce înseamnă alte 100 de locuri pe care le vom pune la dispoziția părinților.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul semnat cu ADR Centru are o valoare de 3.032.010 lei, finanțarea fiind alocată pe Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Noua clădire va avea parter și etaj și o suprafață utilă de aproape 1200 de metri pătrați. Vor fi amenajate 6 săli de clasă, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și alte activități, bucătărie, un cabinet medical, dar și vestiare și spații tehnice. Proiectul include și amenajarea acoperișului sub forma unei terase cu iarbă, iar în curte se vor amenaja trotuare, spații verzi și un loc de joacă. Pentru siguranța copiilor se va amenaja un sistem anti-efracție video.

Proiectul tehnic pentru această investiție a fost deja contractat, fiind în lucru. Următorul pas după realizarea documentației este procedura de achiziție pentru lucrările propriu-zise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul zilei 12.03.2019

1957 – S-a născut Steve Harris, membru al grupului “Iron Maiden”. 1965 – A murit George Călinescu, critic şi istoric literar, dramaturg, poet, prozator, importantă personalitate a culturii româneşti (n.19.06.1899). 1966 – A murit Victor Brauner, pictor suprarealist. Stabilit din 1938 în Franţa (n.15.06.1903). 1968 – Proclamarea independenţei în Statul Mauritius. Ziua naţională. 1990 – A fost adoptată ”Proclamaţia de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro