Prima Doamna, selfie cu elevii in prima zi de scoala

Ca au pasit pentru prima oara intr-o gradinita sau scoala, ori ca au  deja experienta si s-au bucurat sa isi revada colegii si dascalii, pentru milioane de copii din toata tara a sunat luni la ora 09.00 clopotelul. A inceput anul scolar 2019-2020, un an care se anunta plin de provocari date fiin cele mai recente schimbari din sistemul de invatamant. Pana la examene si teama de acestea insa scolarii s-au bucurat de deschiderile festive. La Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu scolarii au fost intampinati de catre Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis.

Ceremonia de deschidere a anului scolar a fost programata pentru ora 09.00 si a debutat, ca in orice institutie care se respecta, cu intonarea imnului de stat. Au urmat alocutiuni din partea autoritatilor si apoi bucuria revederii cu dascalii si restul colegilor. Aceeasi bucurie a reintalnirii a retrait-o alaturi de copiii carora le este dascal si chiar diriginta si Carmen Iohannis, sotia Presedintelui Klaus Iohannis.

Prima Doamna si-a asteptat cu bratele deschise elevii si nu a ratat momentul de a face un selfie alaturi de acestia.

Anul scolar 2019-2020 se anunta unul plin de provocari inca din prima zi. Si asta pentru ca in mod normal scoala incepea pana acum cu o saptamana mai tarziu insa cei care s-au perindat pe la Ministerul Educatiei au decis scurtarea cu o saptamana a vacantei de vara. De asemenea o alta vacanta de care elevii se bucurau, de o saptamana, a disparut din programa. In plus, de anul acesta copiii care nu reusesc sa obtina macar media 5 la Evaluarea Nationala vor fi trimis direct in scolile profesionale.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS