Pregatiri pentru intampinarea acvilelor tipatoare mici

Hila Ovidiu

Membrii echipei proiectului LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” au inceput pregatirile pentru primirea cu bine a acvilelor. In prezent sunt in plina desfasurare activitatile de cautare de noi cuiburi, stabilizarea cuiburilor existente, montarea de cuiburi artificiale si montarea de placute de avertizare in zona cuiburilor pentru prevenirea perturbarii pasarilor in perioada de cuibarit.

Acvilele tipatoare mici adulte se grabesc catre locurile de cuibarit unde vor reincepe, o data cu sosirea lor in tara in prima parte a lunii aprilie, amenajarea cuibului. Ele isi vor reintalni perechea sau vor alege o noua pereche si vor incepe ritualul de imperechere si depunerea oualor.

Membrii echipei proiectului LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” au inceput pregatirile pentru primirea cu bine a acvilelor. In prezent sunt in plina desfasurare activitatile de cautare de noi cuiburi, stabilizarea cuiburilor existente, montarea de cuiburi artificiale si montarea de placute de avertizare in zona cuiburilor pentru prevenirea perturbarii pasarilor in perioada de cuibarit. Membrii echipei Milvus au construit deja un cuib nou pentru Ehed la Ihod si un cuib alternativ pentru perechea de acvila, care anul trecut a avut cuibaritul esuat in cuibul asezat pe un prun, langa Hodosa. Actiunea de montare de cuiburi artificiale noi va continua in perioada urmatoare pana la revenirea din migratie a acvilelor. In fiecare an, inaintea inceperii sezonului de cuibarit vor fi instalate cuiburi artificiale in zonele cu habitate adecvate speciei. Locatia noilor cuiburi artificiale este identificata in fiecare an dupa incheierea sezonului de cuibarit si migratia pasarilor. Pana la sfarsitul proiectului vor fi montate aproximativ 100 de cuiburi artificiale in cele 3 situri principale Natura 2000. In urma acestor activitati vom asigura conditii propice de cuibarit in siguranta pentru acvile si vom contribui la succesul de reproducere mai crescut al speciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale la Securitatea in munca

Inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca au efectuat in luna martie 236 de controale la 228 unitati economice din judetul Sibiu. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 1.328 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 54.500 lei. Nerespectarea normelor de securitate si sanatate in munca a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro