Povesti digitale cu bunicutele din Sibiu

Hila Ovidiu

Bunicutele au avut luni prima lectie de “confectionat” povesti in cadrul programului Digi Tales initiat de Biblioteca Judeteana Astra. Cele 6 doamne prezente au stat de vorba, s-au imprietenit si au inceput sa-si spuna fiecare povestea. Istorisiri in care fiecare dintre ele in parte au fost candva zane, printese si regine.

Bunicutele si-au dat intalnire luni la ora 10 la Biblioteca Astra. Aici au trecut repede peste prezentarile formale si au inceput sa dapane amintiri. Fiecare dintre ele si-a spus povestea…Femeile spun ca au venit la acest curs pentru a invata in primul rand sa utilizeze calculatorul. La viata lor n-au avut nici nevoie nici ocazia, dar iata ca acum, la batranete, se vad pe de-o parte nevoite pe de alta impulsionate sa invete lucruri noi. Si asta pentru ca multe dintre ele au copiii plecati in straintate iar internetul este singura modalitate prin care pot comunica cu cei dragi. Femeile vor invata insa si sa construiasca pe baza fotografiilor propriile povesti. Proiectul are ca scop crearea unei modalitati inedite de petrecere a timpului liber pentru ersoanele de varsta a treia care de cele mai multe ori dupa o viata in care au alergat ca niste albinute in stanga si in dreapta pentru a realiza ceva in viata, acum, ajunse la batranete se vad in imposibilitatea de a mai realiza foarte multe lucruri si uneori se simt singure si chiar inutile. Prima lectie de constructie a povestilor digitale a decurs ca la cart. Programul este unic in Romania. Prin acest curs, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu contribuie la seria de activitati dedicate Anului International al imbatranirii active si a solidaritatii intre generatii, 2012. Inscrieri la cursuri se pot face in continuare. Cei interesati o pot face la secretariatul Bibliotecii Judetene Astra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au luat cu asalt scolile pentru a se inscrie in clasa pregatitoare sau clasa I

Un sfert dintre copiii care trebuie sa intre din toamna in clasa pregatitoare au fost deja inscrisi. Vorbim despre mai bine de 800 de micuti care au fost trecuti cu acte in regula pe listele institutiilor de invatamant. De asemenea alti 1500 au fost inscrisi in clasa I. perioada de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro