Piste pentru biciclisti pe noul pod peste Cibin, viaduct si alte artere principale

Hila Ovidiu

Primavara isi face simtita prezenta tot mai intens, asa ca nu e de mirare ca cei mai multi sibieni prefera sa isi lase masina in garaj si sa iasa la o plimbare cu bicicleta. La momentul de fata in orasul nostru sunt mai bine de 60 de kilometri de piste pentru biciclisti. Reteaua se va extinde odata cu finalizarea lucrarilor la diferite strazi.

biciclistPrima pista pentru biciclisti a fost facuta in parcul Sub Arini. Datorita succesului acestui proiect, cel care era primar atunci, actualul presedinte, a decis ca biciclistii sa se poata plimba in voie si prin oras. Asa ca au fost trasate primele piste pe strazile principale ale orasului. Chiar daca nu sunt tocmai sigure, ele sunt folosite zilnic de sute de sibieni iubitori de sport sau care vor sa imbine utilul si placutul in drum spre serviciu. Incet, incet s-au obisnuit si soferii cu prezenta lor in trafic, iar la momentul de fata mai toate arterele principale ale orasului au pe margine piste pentru biciclete. De fapt, la momentul de fata in oras au fost trasate piste pe mai bine de 60 de kilometri. Numai anul trecut au fost marcati mai bine de 6 kilometri de asfalt. Vorbim aici despre strazile Transilvaniei, Lomonosov partial, Morilor, Milea, Saguna sau Coposu.
Anul acesta se vor face marcaje ce permit deplasarea biciclistilor pe marginea strazii pe noul pod peste Cibin, pe Calea Gusteritei dupa ce vor fi finalizate lucrarile, pe Macaralei si Otelarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi de 40 de mii de lei

O mie de politisti au asigurat zi si noapte linistea si ordinea cu ocazia sarbatorilor pascale. Din fericire la Sibiu nu au fost incidente deosebite insa chiar si asa s-au dat amenzi de cateva zeci de mii de lei. oamenii legii au intocmit dosare penale pentru infractiuni judiciare sau rutiere. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro