Peste patru tone de carne şi 700 kilograme de peşte, confiscate de inspectorii ANSVSA pe litoral

Hila Ovidiu

Peste patru tone de carne şi 700 kilograme de peşte şi produse derivate au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pe litoral, în ultima săptămână, informează instituţia.

Medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au verificat, în perioada 27 iulie – 2 august, un număr de 231 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat: 74 restaurante, trei pizzerii, 20 unităţi tip fast-food, trei braserii, 16 unităţi tip bufet, 13 baruri, patru beach baruri, două pensiuni, 72 de magazine alimentare, o rulotă fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 13 laboratoare patiserie, o tonetă de îngheţată, patru cantine, două pescării, o brutărie şi un supermarket, din Năvodari, Mamaia, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme, sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.200 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.459 kg, lapte şi produse lactate – 633 kg, peşte şi produse din peşte – 722 kg, ouă – 41 kg, în valoare totală de 51.292 lei.

Cetăţenii pot sesiza orice neregulă în domeniul siguranţei alimentelor la dispeceratul Call Center, la numărul 0800 826 787 şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.

 

 

mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traficul feroviar între Sibiu şi Braşov este BLOCAT. Un tren a deraiat!

Circulaţia trenurilor pe magistrala 200 Braşov- Sibiu este întreruptă, din cauza unui tren care a deraiat în Braşov, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. “Traficul feroviar pe magistrala 200 Brașov — Sibiu este oprit. Situația a apărut după ce în timpul manevrelor de regarare ale unui tren fără călători în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro