Peste 700 de victime in urma accidentelor rutiere

Hila Ovidiu

Peste 500 de accidente au avut loc in judetul nostru in anul 2014. in urma acestora aproximativ 50 de persoane si-au pierdut viata. Cauza principala de producere a acestor evenimente a fost viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum.

accidentDin cele peste 500 de accidente rutiere, 212 au fost deosebit de grave. In urma lor au decedat 46 de persoane. S-au ales cu rani grave si cu sechele pe viata 223 de persoane. Alti 450 de oameni au fost usor raniti. In total, numarul victimelor inregistrate in 2014 in urma producerii evenimentelor rutiere se ridica la peste 700 de peraoane. Doar putin peste 60 din cele mai bine de 500 de evenimente rutiere au fost soldate doar cu pagube materiale. Fata de anii anteriori numarul de accidente grave a crescut cu 6,5 la suta, cel al decedatilor cu aproape 50 la suta, iar numarul persoanelor ranite grav cu mai bine de 7 procente. Si asta in conditiile in care la nivelul Uniunii Europene s-a stabilit ca pana in 2020 numarul de persoane in accidente rutiere sa fie redus cu 50 de procente.
La Sibiu principala cauza de producere a evenimentelor rutiere a fost viteza neadaptata la conditiile de drum. 94 de accidente s-au produs din aceasta cauza. Au murit 13 persoane si alte 70 au fost grav ranite. O alta cauza de producere a evenimentelor rutiere a fost neacordarea de prioritate altor masini care a dus la producerea a 59 de evenimente ruriere si soldarea acestora cu 2 morti si 17 raniti. Neacordarea de prioritate pietonilor a dus la producerea a 57 de accidente rutiere soldate cu 4 morti si 24 de raniti grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Datorii sterse

Mai bine de 2 mii de sibieni au fost “iertati” de catre municipalitate dupa ce nu s-au achitat in totalitate taxele si impozitele. Vorbim despre cei care au avut datorii mai mici de 40 de lei si care nu detin niciun bun asupra lor, asa ca nu pot fi executati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro