Peste 500 de absenti la simularea Bacalaureatului

Peste 500 de elevi au absentat luni la prima proba de simulare a examenului de Bacalaureat. Cei mai multi absenti provin din clasele cu predare in regim de frecventa redusa sau seral.

Simularile pentru examenul de Bacalaureat au debutat luni  cand, intre orele 09.00 si 12.00, 5182 de elevi ar fi trebuit sa se afle in salile de examen. S-au prezentat insa doar 4632 de scolari. Restul de aproape 550 au decis ca nu sunt suficient pregatiti pentru a vedea care le este nivelul la invatatura si au absentat.

Din clasele de a XI-a au participat un numar de 2381 de scolarei din invatamantul de zi si un singur scolar de  la frecventa redusa. Din cei 7 de elevi aflati in clasa a XI-a la seral nu s-a prezentat niciunul.

In ceea ce ii priveste pe cei care dau, pe bune, la vara examenul de maturitate, au participat 2332 de candidati de la scolile cu invatamant de zi, 21 de la cele cu frecventa redusa si 4 elevi de las unitatile cu invatamant seral.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educatiei anul acesta scolarii aflati in ultimul an de liceu vor incheia cursurile in 31 mai, nu inainte insa de a se inscrie, in ultima saptamana a lunii mai, la examenul de bacalaureat.

Prima proba orala are loc in 3 iunie si este cea de romana. O zi mai tarziu are loc proba de limbamaterna. In 7, 10 si 11 iunie se vor sustine probele de competente digitale iar in 12 si 13 iunie probele de limba straina.

Greul incepe abia cu probele scrise! Prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana va avea loc in prima zi din iulie. O zi mai tarziu, acolo unde este cazul, se va da examen pentru proba de limba materna. Penultima proba scrisa este programata pentru 3 iulie iar cea de-a patra proba scrisa este la alegere in functie de profil si specializare si are loc in 4 iulie.

No Comment

Leave a Reply

*

*