Peste 200 de sibieni intepati de capuse

Hila Ovidiu

Numarul persoanelor care cad victime capuselor continua sa creasca la Sibiu!!! Statisticile DSP arata ca in mai putin de 2 luni au fost intepate peste 200 de sibieni. Cele mai multe cazuri, 40 la numar, au fost inregistrate in ultima saptamana.

In primele 7 saptamani de monitorizare au ajuns la cele 6 spitale din judet 221 de persoane. toate au prezentat cel putin o intepatura de capusa. Numarul este aproximativ egal cu cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Atunci au fost inregistrate 217 cazuri. In 2014 numarul victimelor a fost ceva mai mare. Vorbim aici despre 265 de cazuri raportate in nici doua luni. Cele mai multe cazuri, 40, s-au inregistrat in ultima saptamana. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca se asteapta la o crestere considerabila a numarului de cazuri in urmatoarea luna. Sibienilor li se recomanda sa evite zonele cu risc crescut si sa isi adapteze in permanenta tinuta atunci cand ies la aer liber. Pentru un plus de protectie pot fi folositi si repelenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Evaluare Nationala

Scolarii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a dau de greu saptamana viitoare. Vor sustine probele specifice Evaluarii Nationale. Primii examinati sunt cei din ciclul gimanzial. Vorbim aici despre aproximativ 4 mii de scolari din tot judetul. Elevii de clasa a IV-a vor sustine in 30 mai proba de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro