Peste 200 de furturi din locuinte intr-un an

Usile descuiate si ferestrele deschise sunt mai nou invitatie pentru hotii. De anul trecut si pana in prezent au avut loc mi bine de 200 de furturi din locuinte iar in majoritatea cazurilor hotii au patruns in imobile folosind usile si geamurile lasate deschise. Raufacatorii s-au specializat inclusiv in deschiderea geamurilor lasate rabatate.

Sute de locuinte au fost pradate de hoti in cursul anului trecut. Numarul furturilor s-a mentinut ridicat si in cursul acestui an. Politistii spun ca munca hotilor este mult usurata de catre proprietarii care pleaca de acasa si lasa usile descuiate si geamurile deschise.

Culmea este ca, unele furturi s-au produs chiar in timp ce proprietarii locuintelor erau in casa.

Pentru a preveni astfel de situatii extrem deneplacute politistii le recomanda celor care stau la casa sa nu lase poarta sau usa de la intrare descuiate, sa nu lase geamurile nici macar rabatate chiar daca sunt in gradina sau in curte deci in apropierea locuintei si sa isi monteze camere de supraveghere. Simpla existenta a acestora ii descurajeaza de obicei pe raufacatori.

Celor de la bloc, mai ales daca locuiesc la parter li se recomanda sa isi monteze grilaje la geamuri.

Politistii spun ca hotii specializati pe furturi din locuinte sunt de obicei tineri cu mobilitate fizica buna, supli, capabili sa se strecoare inclusiv pe geamul de la baie daca acesta a fost lasat deschis.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS