Perchezitii la angajati din sistemul medical

Hila Ovidiu

Perchezitii in toate judetele tarii intr-un dosar care vizeaza cadre medicale banuite ca ar fi inregistrat consultatii si bilete de internare fictive cu scopul de a obtine bani de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Prejudiciul estimat in acest caz este de 10 milioane lei. Actiunile au fost coordonate de catre DIICOT Tg-Mures.

Reprezentantii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Targu Mures sub coordonarea DIICOT si cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale a desfasurat in cursul zilei de miercuri 68 de perchezitii in toate judetele tarii. Descinderile au loc intr-o cauza penala in care se efectueaza cercetari pentru uz de fals, fals intelectual, inselaciune, constituire de grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu. Vizati sunt medici si asistenti medicali care incepand cu anul 2013 au falsificat bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre punand diagnostice fictive, inregistrand consultatii fictive recomandari de dispozitive medicale realizate tot fictiv cu scopul de a obtine bani de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Prejudiciul estimat este de aproximativ 10 milioane de lei. Exista suspiciunea ca beneficiarele ar fi fost doua firme muresene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii iau atitudine in urma accidentului de marti din Cisnadie

A fost nevoie de moartea unui copil pentru ca autoritatile sa ia atitudine. Dupa accidentul de marti de la Cisnadie,in urma caruia si-a pierdut viata o copila de doar 8 ani,  pe strada pe care a avut loc evenimentul rutier s-a decis amplasarea uneia sau mai multor treceri de pietoni. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro