Pepenele galben, gustos si sanatos

0
1686

Unul dintre cele mai delicioase alimente din sezonul cald este pepenele galben. Acesta poate fi consumat atat crud cat si preparat si are o gramada de beneficii pentru organism. Iar daca nu stiti cum sa il preparati pentru a – l introduce in alimentatia zilnica, noi va oferim reteta de gem de pepene galben.

440x330_072667-pepene-galbenPepenele galben este unul dintre cele mai delicioase alimente din sezonul cald dar poate fi considerat, pe buna dreptate si un medicament eficient. Originar este din Orientul Mijlociu iar pe continentul nostru a ajuns abia in timpul expansiunii Imperiului Roman. Datorita climei in tara noastra a devenit un produs agricol de baza. Cel mai mult se cultiva in zona de sud a tarii. In primul rand pepenele galben este o importanta sursa de vitamina A care ajuta la pastrarea vederii si mentinerea sanatatii pielii. De remarcat este faptul ca desi nu face parte din categoria citricelor, contine totusi o importanta cantitate de vitamina C. Pepenele galben mai contine Vitamina B6 care ajuta la buna functionare a sistemului nervos, vitamina K, atat de necesara in prevenirea bolilor cardiovasculare sau a retentiei de apa. Tot acest tip de pepene este o sursa importanta de acid folic, este un tonic excelent si nu in ultimul rand un hidratant pe masura dat fiind faptul ca este compus in mare parte din apa ca si fratele mai mare, pepenele verde. Pepenele galben poate fi folosit si in curele de slabire deoarece contine o cantitate importanta de fibre. Este considerat stimulator imunitar si un bun aliat al frumusetii. In plus ne poate scapa de aritmii, boli de piele, febra, alergii, constipatie sau hipertensiune arteriala. Iar daca v-am spus pana acum beneficiile consumului de pepene galben sa va spunem si ca acesta poate fi preparat si consumat pe iarna. Una dintre cele mai delicioase retete este cea de gem depepene. Pentru prepararea gemului de pepene aveti nevoie de 3-4 pepeni galbeni cat sa insumeze aproximativ 10 kilograme, 4 kilograme de zahar si 3 pliculete de gel pentru prepararea gemurilor si dulceturilor. Pepenii se curata de coaja si se taie in bucatele dupa care se dau prin masina de tocat carne. Se pun la fiert aproximativ o ora pana cand se evapora apa si in permanenta trebuie luata spuma de deasupra. Se lasa la racit. Se amesteca cele 3 plicuri de gel pentru gemuri si dulceturi si un kilogram de zahar se pun peste pepene, iar compozitia se pune din nou la fiert pentru aproximativ 5 minute. Apoi se adauga si restul de 3 kilograme de zahar amestecandu-se continuu. Se fierbe toata compozitia pana cand se ingroasa. Se pune in borcane cat este fierbinte. Poate fi servit dimineata la micul dejun, la prepararea prajiturilor sau pur si simplu ca desert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.