Pavilion multicultural la MAL

Hila Ovidiu

Muzeul in aer liber va avea un Pavilion Muzeal Multicultural. Lucrarile au inceput deja si au primit binecuvantarea inaltelor fete bisericesti. Ba mai mult, dupa traditia romaneasca a fost puse intr-o sticla mai multe obiecte, iar aceasta a fost acoperita cu ciment. Va servi drept marturie generatiilor viitoare care vor reconstrui peste sute de ani cladirea.

mSfintirea pietrei de temelie a fost de fapt o slujba in toata regula.Pentru a se pastra insa si traditia intr-o sticla imbracata in tricot manual au fost introduse o moneda, un ziar si o bucatica de tricolor. Aceasta a fost asezata intr-o groapa urmand a fi “zidita”. Peste sute de ani, cei care vor sapa pentru a reface constructia a carei temelie se toarna astazi vor putea gasi obiectele. Centrul multicultural va fi realizat cu bani norvegieni. Lucrarea in sine are o valoare de 3,5 milioane de euro dintre care doar 15 la suta reprezinta finantare din tara noastra. Cladirea trebuie sa fie gata pana in aprilie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intalnire cu primarii

Primarii din intreg judetul au fost miercuri chemati la raport. Intalnirea a avut loc la Prefectura. S-au facut si primii pasi in organizarea alegerilor prezidentiale. S-a discutat despe siguranta in scoli in primul rand. prefectul spune ca trebuie realizat planul de invatamant in asa fel incat elevi sa nu mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro