PĂRINTELE ARSENIE BOCA, ÎN PRIM PLAN LA CINEMATECA ASTRA

studio

Parintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu, este filmul pe care sibienii il pot urmari joi la Cinematica Astra. Credinciosii, pot urmari in centrul Sibiulu, un excelent documentar realizat de regizorul si producatorul Nicolae Margineanu.

Numit Sfantul de catre colegii sai de la Academia Teologica din Sibiu, considerat ctitor al Filocaliei romanesti de catre parintele profesor Dumitru Staniloaie, care il aprecia ca un fenomen unic al monahismului romanesc, cautat si urmat de mii de mireni doritori a se impartasi din izvorul nesecat si senin al spiritualitatii sale, dar si pentru legendarele sale haruri de prooroc si tamaduitor, veritabil pictor de suflete dar si sensibil pictor de biserici, om de cultura si filosof al stiintelor si religiei, preotul Arsenie Boca, a fost asemenea sfantului Vasile, asa cum chiar el il infatiseaza in lucrarea sa de capatai Cararea imparatiei: ucenic umbland linistit pe marea infuriata, stalp nemiscat de talazuri, om intre oameni intarindu-si semenii in linistea cea mai presus de fire, neclintit in credinta ca tot Dumnezeu este la carma lumii. O personalitate unica, ce atragea ca un magnet mii de oameni, din toate categoriile sociale, dar si permanenta suspiciune a autoritatilor vremii care nu puteau intelege de unde vine acea forta exceptionala de a-i face pe oameni sa se adune in jurul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RALIUL SIBIULUI - DOAR O ZI PÂNĂ LA DEBUT

Patrik Flodin, in varsta de 28 ani, va lua startul in premiera la Raliul Sibiului Romania cu un Ford Fiesta S2000. Pilotul echipei PS Engineering, echipa care ii apartine lui Petter Solberg, este la primul sezon in IRC si concureaza alaturi de Göran Bergsten, un copilot care a evoluat si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro