Parcari mai scumpe, platibile prin SMS

Hila Ovidiu

De joi intra in vigoare noile tarife pentru parcarea in municipiul Sibiu. Scumpirile vin la insa la pachet si cu o noua posibilitate de plata. Cea prin SMS. Astazi niciunul dintre automatele de parcare din zona centrala nu a functionat asa ca oamenii au putut parca gratuit.

Din 1 noiembrie intra in vigoare noile tarife pentru parcare in Municipiul Sibiu.  Multe dintre acestea au fost majorate fata de preturile practicate pana la finele lunii octombrie. Practic, primaria a impartit orasul in 4 zone, A, B, C si D iar cuantumul tichetului de parcare variaza in functie de fiecare zona. Parcarile cu bariera au un statut special. La fel si cea din Piata Mica. Tarif special dar si orar strict au si masinile care intra in centrul istoric pentru aprovizionare. De asemenea, noul sistem de parcare, elimina gratuitatile. In zona centrala un tichet de parcare va costa 2 lei. Un statut special il au parcarile din zona B, adica cele de la Piata Cibin si stradutele adiacente. Aici timpul de stationare pentru cei 2 lei va fi de maxim 2 ore pentru un autovehicul. Pentru parcarile din zonele C si D se introduce si posibilitatea de a plati un loc de parcare pentru intreaga zi contra sumei de 10 lei. Cea mai scumpa parcare din Sibiu va fi cea din Piata Mica unde tariful este de 2 lei pentru o jumatate de ora.

Scumpirile vin insa la pachet cu un beneficiu. Acela de a achita contravaloarea tichetului de parcare prin SMS. Un astfel de sistem de parcare prin mesaj de pe telefonul mobil este deja implementat in Medias inca din luna octombrie a anului trecut dar si in alte mari orase ale tarii.

Plata prin SMS se poate face la numarul 7420. Va fi un mesaj diferit pentru fiecare zona de parcare in parte. Astfel, pentru parcarile din zona a, sms-ul trebuie sa contina textul 324 si numarul de inmatriculare al masinii. Tariful este de 0,45 de euro la care se adauga TVA. SMS-ul va fi valabil pentru o ora de parcare.

In zona B, cea cu timp limitat la maxim 2 ore de stationare, mesajul va fi compus din numarul 325 si numarul de inmatriculare. Zonele C si D vor avea inainte de numarul de inmatriculare cifrele 326 respectiv 327 in cazul parcarii din zona D.

Prin SMS pot fi achizitionate si tichete de parcare valabile intreaga zi pentru parcarile A, C si D. Valoarea unui astfel de tichet platit prin mesaj de pe telefonul mobil este de 2,20 euro plus tva iar SMS ul va fi compus din numarul 328 si numarul de inmatriculare al masinii.

 

Anul trecut, numai din tichete de parcare, municipalitatea sibiana a incasat peste 2,6 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

159 de unitati publice din judet nu au autorizatie de securitate la incendiu

La 3 ani de la cel mai grav incendiu produs vreodata in Romania postdecembrista inca mai sunt imobile in care tragedia se poate repeta oricand. Vorbim aici atat despre institutii publice cat si despre spatii de agrement private. Cei de la ISU spun ca la nivel de judet sunt mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro