Pacientii spitalelor sibieni, lasati sa moara de foame de catre Ministerul Sanatatii

Cand nu mor din cauza medicilor sau din lipsa medicamentelor, pacientii din spitalele tarii mor de foame! Cu un maxim de 10 lei pe zi pe care Ministerul Sanatatii il aloca pentru fiecare pacient oamenii sunt nevoiti sa apeleze frecvent la cei de acasa pentru mancare iar spitalele sunt nevoite sa le puna pacientilor pe masa mancare ieftina.

Cand nu mor cu zile oamenii din lipsa medicamentelor prea scumpe sau pe care spitalele nu le pot asigura, cand medicii nu mai pleaca din tara, pacientii romani mor, la propriu, de foame,din cauza lipsei de fonduri pentru mancare. Un sibian ne-a trimis spre exemplu pe adresa redactiei doua fotografii cu meniul pe care l-a primit intr-o dimineata respectiv intr-o seara. In imaginea trimisa in una din zile se vede o jumatate de polonez si o lingura de margarina iar in cea de-a doua poza meniul a constat din ceai, paine, un ou fiert si margarina.

Daca luam de buna varianta sibianului, margarina, desi este considerata cancerigena iar in tarile „cu apa calda” se lucreaza pentru interzicerea ei, in Spitalul Judetean Sibiu acest aliment este la ordinea zilei. Reprezentantii Spitalului Judetean au si o explicatie pentru aceasta situatie. Acestia spun ca la banii pe care Ministerul Sanatatii li-i acorda pentru hrana pacientilor nu pot oferi mai mult. In functie de sectia pe care sunt internati, de tratamentul pe care il primesc si de recomandarile nutritionale pe care le au pacientii primesc zilnic 3 respectiv 5 mese pe zi a caror valoare variaza de la 7,80 de lei si poate ajunge panal a 11,70 de lei fara TVA.

In incercare a de a oferi hrana mai buna pacientilor, cei de la Spitalul Judetean au incercat sa contracteze o firma de catering. Insa pentru 10 nici 10 lei de pacient nicio firma nu a fost interesata sa depuna oferte in vederea adjudecarii contractului.

Sincron decebal cand zice de demersurile pt firma de catering pana la final

Anual Spitalul Judetean Sibiu trateaza mii de pacienti atat din judetul Sibiu cat si veniti din alte judete ale tarii.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS