Olimpicii români, patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică 2015

Hila Ovidiu

Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică 2015 desfășurată la Almaty în Kazahstan în perioada 26 iulie – 1 august.

O medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz este palmaresul elevilor români la Olimpiada Internațională de Informatică din 2015, reeditând astfel succesul repurtat anul trecut.

Graţie acestui rezultat remarcabil România a ocupat locul 10 pe naţiuni (din 84 prezente) şi îşi păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz).

Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

„În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii inainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică”, a declarat profesorul Adrian Panaete (Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani), team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică (seniori).

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Delegaţia României revine în ţară duminică, 2 august, ora 20:50, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via Istanbul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Catastrofă feroviară în India soldată cu cel puțin 20 de morți

Cel puțin 20 de persoane și-au pierdut viața miercuri noapte după ce două trenuri expres au deraiat în India. Cauza principală a catastrofei feroviare soldată și cu peste 100 de răniți, ar fi inundațiile care au slăbit șinele de cale ferată. Catastrofa feroviară a avut loc noaptea de marţi spre miercuri, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro