Olimpiada micilor mestesugari

Hila Ovidiu

Cei mai mici…mari mestesugari si-au dat intalnire incepand de marti la Biblioteca Astra in cadrul fazei judetene a Olimpiadei “Mestesuguri artistice traditionale”. Fiecare elev a incercat sa impresioneze juriul prin mestesugul care il practica. Vorbim aici despre cusut, tesut, impletit, pictura traditionala si chiar olarit. Cei mai buni mici mestesugari ne vor reprezenta la Olimpiada Nationala.

07.04.2015 12:01

Marti a luat startul editia cu numarul XX a Olimpiadei “Mestesuguri artistice traditionale”. Zilele acestea se va desfasura etapa judeteana a concursului. De la an la an numarul celor care invata sa practice mestesuguri traditionale este in crestere. Daca la editia din 2014 numarul participantilor din judet a fost de putin peste o suta, acum se apropie de 120, semn ca tinerii revin la tot ceea ce inseamna cultura si traditie neaos romaneasca. Iar daca nu ne credeti pe cuvant, va invitam sa faceti cunostinta cu o parte dintre cei mai talentati participanti. V-ati imaginat vreodata ca un baiat poate lucra la razboiul de tesut? Probabil…nu, dar sa stiti ca nimic nu este imposibil. Ba mai mult, pustiul e si abonat la premii nationale. Salisteanul care ne-a invatat sa lucram la razboiul de tesut nu este singurul mestesugar din zona. Fetitele sunt deja experte la impletit, cusut si brodat. Iar baietii fac baratari pe care sa le daruiasca mai apoi viitoarelor iubite.Cei aproape 120 de participanti au varste cuprinse intre 6 si 18 ani si provin din Sibiu, Medias, Cisnadie, Avrig, Arpasu de Sus si de Jos, Bogatu Roman, Saliste, MOsna, Racovita, Carta, Porumbacu de Jos, Atel si Ocna Sibiului. Cei care vor reusi sa obtina locul I la mestesugul pentru care concureaza vor reprezenta in august Sibiul la faza nationala a olimpiadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ursul capturat luni, va fi dus joi la Zarnesti

S-a gasit casa pentru puiul de urs capturat la inceputul saptamanii de pe strazile Sibiului. Micutul va merge la o rezervatie special destinata ursilor aflata in Brasov. Ursuletul capturat in cursul zilei de luni pe strada Moara de Scoarta din Sibiu este perfect sanatos. Acest a fost deja verificat de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro