Olimpiada in plina desfasurare

Hila Ovidiu

In plina vara tinerii vin la olimpiada. Peste 200 de adolescenti din toate colturile tarii se intrec in mestesuguri populare in Muzeul in aer liber si la Casa Artelor. Duminica vor fi desemnati si castigatorii editiei de anul acesta a Olimpianei Mestesuguri Artistice Traditionale.

Zilele acestea are loc la sibiu etapa nationala a Olimpiadei Mestesuguri Artistice Tratitionale. Ediția din acest an se bucura de participare internaționala, prin prezența unui grup de elevi din Bulgaria, care vor participa la ateliere, alaturi de colegii lor din România. Pana duminica 26 august 2012, micii mestesugari, cu vârste cuprinse intre 6 si 18 ani, vor anima gospodariile Muzeului in aer liber si vor plasmui, cu daruire, obiecte traditionale, prin tehnici dobândite de la maestrii lor, fie in familie, fie in scoala. Printre reprezentantii Sibiului se numara si elevi de la Scoala Regina Maria acestia doresc sa le arate tuturor ca si la oras traditiile pot fi pastrate. Cativa dintre ei au acceptat sa stea de vorba cu noi si ne-au aratat chiar si cateva secrete din mestesugurile pe care le practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Junii in Serbia

Dupa ce au facut spectacol la mai toate festivalurile din tara,dupa ce au ajuns sa fie indragiti de romanii din intreaga Europa, membrii ansamblului Junii Sibiului au plecat sa cucereasca si Serbia. Acolo chiar in aceste zile are loc Marele Festival Folcloric al Romanilor din Voivodina. Acesta se desfasoara pana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro