„Olimpiada Deseurilor” si-a premiat castigatorii

Hila Ovidiu

Elevi din 20 de clase din mai multe scoli ale judetului au participat pe parcursul unui an la Olimpiada Deseurilor, un megaconcurs de ecologizare. Copiii au strans deseuri si echipamente electrice si electrocasnice dar si baterii si le-au dus la reciclat. Cei care au reusit sa stranga cele mai multe deseuri au fost premiati joi intr-un cadru festiv, la Scoala 1 de pe strada Hategului.

Elevi din mai multe scoli ale judetului au participat in anul scolar trecut la Olimpiada Deseurilor un concurs in cadrul caruia competitorii au adunat cat mai multe deseuri electronice, electrocasnice sau baterii si le-au predat unei firme care se ocupa de reciclare. Pentru munca depusa cei mici au fost premiati joi in cadrul unei ceremonii festive ce a avut loc la Scoala 1 de pe strada Hategului.

Locul Iin ceea ce priveste stransul bateriilor uzate a fost luat de catre elevii unei clase a Liceului din Dumbraveni. Locul 2 la acelasi capitol a revenit unei clase de la Scoala 8 din Sibiu. Pe cea de-a treia pozitie a topului la stransul bateriilor uzate s-au situat elevii unei clase de la Scoala 1 din Sibiu.

In ceea ce priveste deseurile electronice si electrocasnice locul I a revenit unei alte clase de la Dumbraveni iar cea de-a doua pozitie a topului a revenit elevilor de la scoala gimnaziala din Sura Mica.

Castigatorii locului I vor beneficia de o excursie iar cei clasati pe restul pozitiilor au primit diplome, mingi si lanterne cu led.

Specialistii in reciclare spun ca o singura baterie aruncata polueaza aproximativ 4 mii de litri de apa iar deseurile din baterii sau acumulatori nu sunt biodegradabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Distractie cu iz penal pentru un tanar din Neamt

Prelungirea Mihai Viteazu, zona unde de obicei se tin curse ilegale cu masini, este tot mai des vizitata de politisti. In timpul ultimei razii oamenii legii au dat peste un tanar in varsta de 27 de ani din Neamt care urcase la volan desi era beat si nici nu detinea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro