Nu scapam de viroze nici cand e cald

Hila Ovidiu

Crestere spectaculoasa a numarului de viroze. Atunci cand ne asteptam mai putin, iata ca bolile specifice sezonului rece inca isi mai fac de cap printre sibieni. Pentru aceasta perioada au fost raportate cresteri de peste 70 la suta pentru numarul infectiilor respiratorii si de aproximativ 25 la suta pentru afectiunile pulmonare.

Gripa nu ne lasa in pace nici macar acum la inceput de vara. Dovada stau datele oferite de catre medicii ce lucreaza cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. In cadrul Sistemului de supraveghere de rutina a infectiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judetului, a crescut semnificativ numarul de cazuri de infectii  cu circa 76.68%, fata de cazurile din saptamana precedenta.Numarul pneumoniilor din aceasta saptamana de supraveghere este de 123  cazuri, mai mare fata de saptamana precedenta cand s-au inregistrat doar 105. Cele mai multe cazuri au survenit la grupa de varsta 2 – 4 1 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Capusele, la primul control

Reprezentantii ITM Sibiu au efectuat vineri primul control din cadrul campaniei de informare si prevenire a angajatilor si angajatorilor, cu privire la riscurile pe care le prezinta muscatura de capusa. Anjajatii Ocolului Silvic Sibiu au fost primii care au beneficiat de informare si prevenire din partea inspectorilor. Inspectorii din cadrul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro