NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ

stiri redactie

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu, la porcii domestici din exploatația Bratu Eugenia, Amnaș – Valea Spinelui F.N.

Prefectul Maria Minea a convocat, de urgență, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, care a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea acestui focar.

Două suine din exploatația contaminată au murit, iar celelalte trei au fost ucise, la suspiciune, sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Porcii au fost evaluați și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit imediat, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea. De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Vineri 18 octombrie 2019, s-a desfăşurat „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu concomitent în două locaţii din judeţ, respectiv la Sibiu şi Mediaş. Cele 422 de persoane  participante ( 312 la Sibiu şi 110 la Mediaş) au avut de ales […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro