Noi proiecte pentru modernizarea străzilor din Sibiu

stiri redactie

Primăria Sibiu pregătește noi investiții în modernizarea străzilor în 2021. În această săptămână s-au semnat contractele pentru elaborarea documentației în vederea modernizării străzilor Marburg și Bratislava, iar procedura de achiziție pentru lucrările de modernizarea altor 7 străzi este în curs.

“Continuăm investițiile în reabilitarea cartierelor de blocuri, precum și a străzilor din Sibiu. Pregătim lucrările anului 2021 parcurgând acum etapa elaborării documentației și procedurile de achiziție.Reamintesc că documentația pentru modernizarea cartierului Veterani este în curs de elaborare, procedura de achiziție pentru reabilitarea zonei de blocuri din Terezian este și aceasta în derulare, iar lucrările pentru Calea Dumbrăvii sunt aproape de contractare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Străzile Marburg și Bratislava din cartierul Tineretului vor fi modernizate în 2021 prin amenajarea carosabilului și a trotuarelor, modernizarea rețelelor de apă și canalizare, inclusiv canalizarea pluvială și prin crearea unui iluminat public modern, asigurat prin corpuri cu LED care vor fi conectate la sistemul de telegestiune de la distanță. De asemenea, se vor crea locuri de parcare și zone verzi. Este prevăzută și amplasarea în subteran a tubulaturii pentru coborârea cablurilor de telecomunicații suspendate pe ambele străzi. Firmele contractate pentru elaborarea documentației și a proiectului tehnic au la dispoziție 5 și respectiv 4 luni pentru a preda toate aceste studii, următorul pas fiind contractarea execuției lucrărilor propriu-zise.

De asemenea, procedura de achiziție pentru lucrările de modernizare a 6 străzi din cartierul Turnișor și a unei străzi din zona Trei Stejarieste în curs: Cucului, Lucernei, Trandafirilor, Agârbiceanu, Dreptății, Ghiocelului și Depoului. Până la termenul limită s-au depus trei oferte, aflate în prezent în evaluare. Și în cazul acestor străzi sunt prevăzute lucrări ample: modernizarea carosabilului și trotuarelor, a rețelelor de apă, canalizare și iluminat, crearea de locuri de parcare și de zone verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Acţiuni ale Poliţiei Sibiu

Bărbat reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție           Un bărbat din Alba a fost reținut ieri de către polițiștii din Dumbrăveni după ce a încălcat ordinul de protecție emis de către Judecătoria Mediaș, ca urmare a sesizării unui act de violență […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro