Negriţoiu, ASF: Carpatica Asig merge bine, administratorul nostru își face treaba. Avem și un investitor, pe care îl analizăm.

alin

La un an de zile distanţă de momentul în care Adunarea Generală a Acţionarilor a demis-o pe Adela Abrudan din funcţia de preşedinte al S.C. Carpatica Asig, compania merge bine şi este pe un trend ascendent, fapt confirmat chiar de Mișu Negriţoiu, președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru publicaţia profit.ro. „Administratorul nostru temporar își face treaba, societatea merge bine. Așteptăm raportul de evaluare de la Deloitte și, pe baza acestuia, să hotărâm măsurile de rezoluţie, care va fi un proces pe termen mediu și lung. Trebuie să ne uităm la active, să le analizăm, să vedem care sunt bune și care sunt rele”, a declarat Mişu Negriţoiu pentru profit.ro. Negriţoiu anunţă chiar că există un investitor, International Insurance Consortium, din Olanda, pe care ASF îl analizează, potrivit unui interviu acordat publicaţiei menţionate.

Compania Carpatica Asig îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, merge bine şi a fost anunţat chiar şi un investitor pe care ASF îl analizează, a anunţat președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negriţoiu, pentru profit.ro.

“Administratorul nostru temporar își face treaba, societatea merge bine. Așteptăm raportul de evaluare de la Deloitte și, pe baza acestuia, să hotărâm măsurile de rezoluţie, care va fi un proces pe termen mediu și lung. Trebuie să ne uităm la active, să le analizăm, să vedem care sunt bune și care sunt rele”, a spus Mişu Negriţoiu.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, în 25 ianuarie, aplicarea în premieră a măsurilor de rezoluţie la Carpatica Asig, societate aflată în redresare financiară din aprilie 2014, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului.
ASF a dispus desemnarea unui administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), care va avea ca atribuţii principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societăţii la finele anului 2015, întocmirea situaţiilor financiare anuale și auditarea acestora, precum și supervizarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor, în special cele legate de atragerea unui investitor strategic, se arată în materialul profit.ro
Procedura de rezoluţie, definită printr-o lege intrată în vigoare la finalul anului trecut, presupune transferul activităţii unui asigurător cu probleme de la acţionarii săi către un administrator numit de ASF.
În 2015, potrivit ASF, societatea a subscris prime de 583,74 milioane de lei, rezultat care a plasat Carpatica Asig pe locul 6 în ierarhia asigurătorilor non-life.

Investitor interesat de Carpatica Asig

În urmă cu puţin timp, Carpatica Asig a primit o cerere oficială din partea unui investitor pentru preluarea integrală a asigurătorului, anunţă profit.ro
“Este vorba, după cum probabil știţi, de International Insurance Consortium (Olanda). ASF analizează dosarul depus de acest investitor, de fapt mai multe persoane fizice care acţionează sub umbrela acestui vehicul înregistrat în Olanda. Vrem să vedem dacă au experienţa și potenţialul financiar necesare preluării companiei”, a spus Negriţoiu.
Cu un capital social de 24,3 milioane de lei, Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib.
Acţiunile asigurătorului sunt deţinute de omul de afaceri Ilie Carabulea, prin Atlassib Sibiu – 93,97% și Transcar Sibiu – 5,96%, și de Corneliu Tănase – 0,07%, potrivit datelor companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Despre soferi si...dosare penale

3 soferi prinsi beti sau cu masini neinmatriculate au fost „cadorisiti” cu dosare penale. Unul dintre ei a fost prins dupa ce a produs un accident rutier. 3 soferi s-au ales in ultimele 24 de ore cu dosare penale pentru infractiuni rutiere. Unul dintre soferi a fost prins pe Nicolae […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro