NAŢIONAL – ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

stiri redactie

Săptămâna trecută, polițiștii au reținut peste 4.200 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic prin depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În perioada 26 iunie – 5 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii rutieri (alături de polițiști de ordine publică) au acționat în toată țara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 42.785 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 18.033 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 2.625 pentru abateri săvârșite de pietoni, 1.545 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 677 pentru depășiri neregulamentare, 604 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 325 pentru abaterile săvârșite de căruțași și 304 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 4.285 de permise de conducere.

Dintre acestea, 1.675 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 677 pentru depășiri neregulamentare, 604 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 304 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Totodată, au fost retrase 1.205 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 735 infracțiuni, din care 557 contra siguranței circulației pe drumurile publice. 235 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 209 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 74 de fapte de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și 19 fapte de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - MOBILIZARE PENTRU PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRILOR CU COVID-19 - ACȚIUNI ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VÂLCEA

În acest week-end, 10 – 12 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro