Muzeul Astra aduce la Sibiu „Oscarul” muzeelor la nivel european

Dupa mai bine de 4 ani de munca asidua, celor de la Muzeul Astra le sunt recunoscute eforturile. Acestia au reusit sa obtina “Oscarul” muzeelor la nivel european. Este vorba despre cel mai mare premiu pe care il acorda European Museum Academy. In ciuda recunoasterii internationale, reprezentantii Ministerului Culturii nu au fost impresionati de reusita sibienilor. Ministrul de resort nu a dat nici macar un singur telefon, de felicitare…

Competitia a avut loc in Ljubliana, Slovenia. La “Micheletti Award” au participat 19 muzee de pe intregul continent european. In finala au ajuns 4 unitati culturale. Muzeul sibian a “batut” institutii de cultura din Danemarca, Franta si Rusia.

Dupa succesul obtinut la finele acestei saptamani, cei de la CNM Astra isi reincarca bateriile pentru ca ii asteapta noi provocari. Onoarea castigarii unui asemnea premiu ii obliga la mai mult mai ales acum cand toti ochii europenilor sunt atintiti spre instiututia culturala din Sibiu.

Numai in cursul anului trecut Muzeul in aer liber a reusit sa reuneasca pe teritoriul sau un numar de peste 650 de mii de vizitatori iar pentru acest an previziunile arata ca cifra va fi depasita. Pana la momentul de fata, comparativ cu primele 9 luni ale anului trecut, cresterea este cu aproximativ 20%.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS