Muscati de cainii fara stapan

Hila Ovidiu

Zilnic la Spitalul de Urgenta ajung sibieni muscati de cainii comunitari. 8 persoane au cerut ingrijiri medicale, doar in ultimele 2 zile. Medicii avertizeaza ca acest tratament este de lunga durata dar obligatoriu.

Majoritatea persoanelor care cer sprijin in urgenta in urma muscaturilor de caine, sunt varstnice. Acestia nu se pot apara si devin victimelor cainilor fara stapan. Animalele sunt flamande si ataca in special, dimineata. Daca ati fost muscat de caine si nu consultati imediat un medic, va puteti alege cu o boala grava.  Rabia sau turbarea este o boala produsa de un virus care afecteaza sistemul nervos central. Animalele infectate cu acest virus pot raspandi boala prin intermediul salivei.  Oamenii pot dobandi boala in urma muscaturilor, produse atat de la animale salbatice cat si domestice. Din acest motiv se recomanda anuntarea autoritatilor medicale ori de cate ori au loc atacuri ale animalelor, mai ales daca acestea sunt vaccinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie dupa tragedie

Accident grav langa Agnita! Un copil in varsta de 13 ani si-a pierdut viata iar alte 2 persoane au ajuns la spital in stare grava in urma unui accident. Politistii spun ca neatentia soferului a dus la producerea tragediei. Accidentul s-a produs pe DJ 106 Sibiu- Agnita. La volan se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro