Muncitori la negru, sanctionati de ITM

Hila Ovidiu

In cadrul Campaniei nationale privind identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale, inspectorii ITM Sibiu au efectuat in luna iulie 267 de controale. Au fost depistati 23 angajatori care practicau munca fara forme legale si 53  persoane care au acceptat sa lucreze fara contract individual de munca.

Actiunile desfasurate de catre inspectorii ITM Sibiu pentru identificarea cazurilor de munca la negru au dat rezultate. Numai in luna iulie acestia au depistat 23 de angajatori care practicau munca fara forme legale. Doi dintre acestia s-au ales si cu dosare penale, deoarece aveau mai mult de 5 persoane fara forme legale de angajate. De asemenea, 53 de persoane care au acceptat sa lucreze fara contract individual de munca s-au ales cu avertismente. Tot in luna iulie inspectorii ITM Sibiu au desfasurat mai multe controale pentru identificarea si combaterea muncii nedeclarate, in unitatile care au ca obiect de activitate restaurante si alte activitati si servicii de alimentatie Au fost controlati  33 de agenti economici si au fost identificati 5 angajatori care practicau munca fara forme legale. Acestia au fost sanctionati contraventional cu 5 amenzi in valoare de 60.000 lei. Au fost depistate 6 persoane care lucrau  fara contract individual de munca si au fost sanctionate cu avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Feriti-va de accidente rutiere

Tot mai multi biciclisti devin victime ale accidentelor rutiere, deoarece nu poarta veste reflectorizante, pentru a putea fi vazuti usor de catre soferi, iar multi consuma si bauturi alcoolice. Pentru a evita orice fel de incidente nedorite, politistii rutieri sibieni le recomanda tuturor participantilor la trafic sa respecte cu sfintenie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro