Modificari legislative

Hila Ovidiu

Atentie angajatori! Au aparut modificar legislative in ceea ce priveste utilizarea substantelor si amestecurilor chimice periculoase la locul de munca. Daca nu vreti amenzi, sunteti obligati sa va aliniati la noile reglementari legale.

sInainte ca modificaea sa intre in vigoare au fost instruiti inspectorii de munca din 9 judete ale tarii. Este vorba despre 23 de angajati ITM din Sibiu, Alba Cluj, Brasov, Bistrita Nasaud, Covasna, Harghita Mures si Hunedoara. Modificarile legislative au aparut la actul normativ ce reglementeaza utilizarea substantelor si amenstecurilor chimice periculoase. Vorbim aici despre clasificarea etichetarea si ambalarea substantelor si amestecurilor chimice. Statisticile arata ca 19 la suta dintre angajatii din Uniunea Europeana sunt expusi vaporilor toxici la locul de munca in mai mult de un sfert din orarul unei zile obisnuite. 15 la suta dintre acestia sunt nevoiti sa manipuleze substante periculoase in cadrul activitatilor profesionale zilnice. Negestionate corect substantele periculoase pot duce la degradarea starii de sanatate a angajatilor. Vorbim aici de la iritatii ale ochilor si pielii si pana la astm, malformatii congenitale si chiar cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri gratuite

Crucea rosie organizeaza cursuri pentru ingrijitori batrani la domiciliu. Inscrierile se pot face pana la inceputul lunii viitoare. Cei care se inscriu in cadrul acestui proiect beneficiaza de gratuitate. Crucea Rosie Sibiu alaturi de o fundatie germana cu activitati in orasul nostru organizeaza cursuri de ingrijitori batrani la domiciliu. Cei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro