Miercuri au fost impartite loturile din Cartierul Tineretului

Hila Ovidiu

Mai bine de o suta de familii au asteptat cu sufletul la gura sa vada unde au primit terenul pe care il vor putea folosi gratuit pentru construirea unei locuinte. In timp ce unii sibieni aproape ca au sarutat pamantul de fericire ca s-au numarat printre cei 125 de beneficiari, altii au fost nemultumiti de faptul ca atribuirea terenurilor s-a facut prin tragere la sorti.

Mamici, tatici, bunicute si chiar copii au luat cu asalt Teatrul Gong miercuri putin inainte de orele pranzului. Oamenii nu au venit insa sa vada vreun spectacol de teatru ci sa ia in primire unul dintre cele 125 de loturi din Cartierul Tineretului. Repartitia bucatilor de pamant catre cei mai bine de 100 de norocosi s-a facut prin tragere la sorti. Inainte de a incepe procedura de atribuire o tanara beneficiara a dorit sa numere plicurile inainte ca acestea sa fie introduse in urna. Cu sufletul la gura toti cei din sala au asteptat sa auda strigandu-se 125. In scurt timp cei 125 de beneficiari au fost invitati sa aleaga din urna cate un plic pentru a afla care este bucatica de pamant pe care isi vor construi in viitorul apropiat prima lor locuinta. Dupa aflarea rezultatului unii sibieni nu isi mai incapeau in piele de fericire in timp ce altii erau de-a dreptul suparati pentru ca desi au avut punctajul maxim nu au obtinut si cele mai mari loturi de teren. Prezent la eveniment, Klaus Johannis a explicat si de ce s-a ales modalitatea de impartire a loturilor catre beneficiari prion tragere la sorti.Dupa finalizarea procedurii de atribuire lista finala a beneficiarilor si loturilor pe care urmeaza sa le ocupe va trece prin sedinta Consiliului Local de la finele lunii august. Incepand cu luna septembrie cel mai probabil familiile de tineri sibieni vor fi pusi in posesia loturilor si vor putea sa inceapa constructia locuintelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coada si imbranceli la Cresa nr. 2 din Sibiu

Zeci de parinti s-au inghesuit miercuri dimineata la Cresa nr 2 din Sibiu, pentru a prinde un  loc pentru copiii lor. Multi dintre ei stateau la coada inca de luni. 40 de parinti incearca sa-si inscrie copiii pe 20 de locuri. Sa-si trimita copilul la cresa, a devenit o aventura […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro