Metode utile de combatere a violentei

Copiii de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva Turnu Rosu invata in aceste zile metode utile pentru combaterea violentei. Actiunile care au loc in centru sunt parte a unui proiect Erasmus+.

Beneficiarii Centrului Scolar de Educatie Incluziva Turnu Rosu participa in aceste zile la proiectul  „Metode utile pentru combaterea violentei”. Activitatile sunt parte a programului Erasmus Plus si se desfasoara in 6 tari. Vorbim aici despre Romania care este si coordonatoare a proiectului dar si despre Turcia, Italia, Lituania, Bulgaria si Grecia.

Partenerii straini au fost prezenti la evenimentul de la Centrul Scolar din Turnu Rosu. La sosire au fost intampinati cu muzica paine si sare.

La Turnu Rosu evenimentul  a fost dedicat si sarbatoririi Centenarului. Nu au lipsit insa dansurile, muzica buna si ospitalitatea specific romaneasca.

Proiectul care urmeaza sa se deruleze pana in 2020 are o valoare de aproape 30 de mii de euro si se adreseaza in mod egal atat elevilor cat si profesorilor. Programul a venit ca o necesitate dupa ce s-a constatat ca violenta scolara este una dintre manifestarile violentei zilnice iar scolile din tara noastra sunt pe locul 2 in ceea ce priveste violenta scolara intr-un top care cuprinde 37 de tari.

Anul viitor la centrul de la Turnu Rosu se va realiza un calendar cu fotografii si vor avea loc activitati care sa duca la constientizarea comportamentului adecvat in scoala. Alte activitati cuprinse in cadrul proiectului sunt punerea in scena a unor piese de teatru, realizarea de seminare pentru elevi sau realizarea revistei scolii.

No Comment

Leave a Reply

*

*