Medicii de familie din Sibiu nu au acordat retete compensate si trimiteri

Majoritatea medicilor de familie au refuzat incepand de miercuri sa mai dea trimiteri si sa elibereze retete compensate. Doctorii cer conditii similare cu cele ale medicilor din policlinicile cu ambulatoriu integrat. In replica, Ministrul Sanatatii le transmite ca nu au dreptate si ca folosesc suferinta pacientilor pentru a-si rezolva revendicarile. La Sibiu peste 200 de medici au oferit consultatii insa nu au eliberat retete gratuite.

Inca de la jumatatea lunii noiembrie a anului trecut medicii de familie au spus ca 2018 va veni cu probleme pentru pacienti daca nu le sunt ascultate doleantele. Doctorii au refuzat semnare contractului cadru cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Acestia spun ca noile contracte ii favorizeaza pe cei cu policlinici si inchide cabinetele individuale. La Sibiu cei peste 200 de medici de familie au refuzat in cursul zilei miercuri sa elibereze retate gratuite. Ca sa reduca insa cat mai mult disconfortul pacientilor, medicii au acordat consultatii pro bono. De cealalta parte, reprezentantii Ministerului Sanatatii acuza medicii de familie ca folosesc suferinta pacientilor pentru a-si solutina revendicarile.

“(…)aşa cum se întâmplă de obicei, noi cum începem să discutăm despre debirocratizare şi despre accesul pacientului, ajungem la bani. Cu toate ca am suplimentat bugetul pentru medicina primară, domniile lor sunt nemulţumiţi. Eu sunt convins că exista loc de mai bine la finanţare, dar nu consider că este etic şi nici normal să ne folosim de pacienţi în negocieri”a declarat Florian Bodog.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS