MASURI NOI, LA CASA JUDETEANA DE PENSII SIBIU

stiri redactie

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Casa Judeteana de Pensii Sibiu anunță noi măsuri referitoare la:

I. Pensiile de invaliditate – cazuri noi.

1. În cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completată, împreună cu documentele medicale vor fi depuse în plic sigilat, după caz, la sediul Casei Județeane de Pensii Sibiu situat în mun. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17 sau la sediul  Casei Locale de Pensii Mediaș situat în mun. Mediaș, str. Aurel Vlaicu, nr. 33-35 sau prin intermediul serviciilor poștale (fizice sau electronice).

E-MAIL: comunicare.sibiu@cnpp.ro – cabinet Sibiu,  iozsefszabo@yahoo.com – cabinet Mediaș

FAX: 0269/234444

Telefon 0269/216900 (cabinet Sibiu); 0771045849 (cabinet Mediaș)

2. Pe site-ul Casei Judeteane de Pensii Sibiu se afla modelul de cerere pentru expertizarea capacității de muncă.

3. Cererea și documentele medicale prevăzute la punctul 1 vor fi transmise în maxim 3 zile la cabinetele de expertiză medicală, conform arondării teritoriale. Ulterior, se vor comunica solicitantului numărul de înregistrare a cererii, prin telefon.

4. Expertizarea nu va presupune prezența fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe documentele transmise.

5. Cele două decizii medicale, care trebuiesc înmânate solicitantului, vor fi trimise prin poștă cu confirmare de primire.

 II. Pensile de invaliditate – revizuiri

Reamintim, în acest context, modificările deja anunțate, respectiv faptul că pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire în perioada instituită ca stare de urgență nu trebuie să se mai prezinte la cabinetele de expertiză, plata acestor pensii fiind continuată.

III. Certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depăşesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgenţă, se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mulțumiri publice firmelor de taximetrie sibiene

“Este îmbucurătoare solidaritatea și implicarea de care dă încă o dată dovadă întreaga comunitate, de la voluntarii care îi ajută pe cei cu posibilități reduse și până la marile companii din oraș care oferă sprijin financiar spitalelor sibiene. Este un motiv de încredere pentru noi toți că vom trece împreună […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro