Maria cu Pruncul in pelerinaj la Dumbraveni

Hila Ovidiu

Procesiune unica in tara la biserca armeano-catolica din Dumbraveni. Miercuri, de Adormirea Maicii Domnului este scoasa din biserica icoana Fecioarei cu Pruncul. Obiceiul este vechi de sute de ani.

Miercuri credinciosii Bisericii armeano-catolice din Dumbraveni au mare sarbatoare. Pe langa Adormirea Maicii Domnului acestia sarbatoresc si hramul bisericii. Cu aceasta ocazie credinciosii scot la lumina o sarbatoare de mult uitata. Este vorba despre o procesiune prin localitate cu icoana Maicii cu Pruncul.

Un eveniment similar mai are loc in Suceava insa credinciosii de aici fac aceasta procesiune in duminica cea mai apropiata de Adormirea Maicii Domnului. Sucevenii au sarbatorit deci procesiunea in weekendul ce tocmai s-a incheiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Si-a ucis sotia din cauza geloziei!

Crima macabra in Strand! Un barbat si-a omorat sotia in bataie. Omul traia cu impresia ca femeia il inseala. Crima odioasa in cartierul Strand. Un barbat si-a ucis in bataie sotia. Agresorul in varsta de 63 de ani a venit beat acasa si de aici a inceput cearta. Barbatul i-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro