Mari sibieni pentru Marea Unire

Vineri la Sibiu a fost vernisata expozitia “Mari Sibieni pentru Marea Unire”. Aceasta cuprinde imagini si obiecte care au apartinut sibienilor ce au scris istorie la momentul respectiv. Parte din fotografiile expuse provin din colectia personala a viceprimarului Razvan Pop.

Expozitia “Mari sibieni pentru Marea Unire” vernisata vineri in Sala Festiva a Corpului A al Bibliotecii Judertene Astra este prima dedicata Centenarului si  organizata de catre Asociatia Culturala Pictor Octavian Smighelschi, in colaborare cu Biblioteca Astra, Arhivele Nationale sau Asociatiunea Astra.

Panourile contin fotografii de razboi, parte dintre pozele realizate la Alba Iulia odata cu Adunarea Marii Uniri, un tabel cu numele tututor sibienilor delegati pentru a participa la evenimentul din Cetate, documente care circulau cu titlu local si indemnau la Unire sau, din contra, documente si rapoarte care sfatuiau locuitorii Ardealului sa nu accepte Unirea de teama asupririi boieresti.

Parte din fotografiile ce compun expozitia apartin colectiei personale a lui Razvan Pop. Acesta le-a primit la randul sau din colectia personala a unei profesoare sibiene.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS