Manastire sfintita la Cartisoara

Hila Ovidiu

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Cartisoara a fost sfintita de Inalt Preasfintitul Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Distrus in secolul al XVIII-lea, lacasul de cult a fost reinfiintat in 1991 si a redevenit un centru monastic si duhovnicesc de referinta in aceasta parte a tarii.

Unul dintre lacasurile de cult emblematice pentru spiritualitatea din Ardeal a fost sfintit la sfarsitul saptamanii trecute. Ceremonia de sfintire a Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Cartisoara a fost facuta de insusi Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Lacasul de cult a fost stropit cu apa sfintita si uns cu Sfantul si Marele Mir, iar in masa Sfantului Altar au fost asezate moaste. Biserica manastirii este cu totul inedita prin faptul ca a fost pictata in intregime de maicutele care vietuiesc aici. Lacasul de cult are un istoric cutremurator. Distrus in secolul al XVIII-lea, cand soldatii generalului austriac Bucov au ars lacasul biserica, cu obstea inauntru, manastirea a fost reinfiintata in 1991. Piatra de temelie pentru biserica manastirii a fost asezata pe 8 septembrie 1992, de Inalt Preasfintitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar zidirea s-a realizat in perioada 2000-2002. La pictura bisericii lucreaza, in prezent, maicile de la manastire, sub indrumarea pictorului Alexandru Cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Religii si Culturi la Cinemateca Astra Film

Luna iulie este dedicata religiei la Cinemateca Astra Film. In fiecare zi de joi aici vor avea loc proiectii menite sa descopere cultura si credintele mai multor popoare. Filmul care va deschide seria se intituleaza “Sfinti si nebuni” si va putea fi vizionat in data de 5 iulie. Luna aceasta […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro