Mai putini someri

Hila Ovidiu

A scazut rata somajului. Odata cu incalzirea vremii si numarul celor care si-au gasit un loc de munca indiferent ca este permanent sau sezonier a crescut. La ora actuala in judet sunt 7418 someri.

Cei mai multi someri inregistrati sunt in Sibiu. Vorbim despre aproximativ 3 mii de persoane. La Medias numarul lor depaseste putin 2 mii de persoane, iar la Avrig si Cisnadie sunt cei mai putini, adica doar 381 de persoane, respectiv 176. Din punctul de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale 5.652 persoane  sunt cu studii primare, gimnaziale, profesionale, 1.152 persoane cu studii liceale şi 614 persoane cu studii superioare. In ceea ce priveste varsta somenrilor cei mai multi au intre 30 si 40 de ani iar cei mai putini intre 25 si 30 de ani. Numarul somerilor la nivel de judet a scazut si datorita masurilor active implementate de catre ajofm. Prin acestea 534 de persoane si-au gasit un loc de munca. Luna viitoare insa lucrurile nu o sa mai stea la fel de bine dat fiind faptul ca in aceasta perioada un agent economic a anuntat conecedierea colectiva a 86 de persoane. Angajatorul activa in domeniul fabricarii articolelor de imbracaminte si accesorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu scapam de viroze nici cand e cald

Crestere spectaculoasa a numarului de viroze. Atunci cand ne asteptam mai putin, iata ca bolile specifice sezonului rece inca isi mai fac de cap printre sibieni. Pentru aceasta perioada au fost raportate cresteri de peste 70 la suta pentru numarul infectiilor respiratorii si de aproximativ 25 la suta pentru afectiunile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro