Mai putini someri

Hila Ovidiu

Mai putini someri fata de luna trecuta. 0,30 puncte procentuale este valoarea cu care este mai mic numarul celor care nu au un loc de munca. Rata somajului inregistreaza in judet valoarea de 3,68 la suta. Si asta in conditiile in care media pe tara este de 4,56.

Cei mai multi someri sunt inregistrati in municipiul Sibiu. Vorbim despre aproape 2600 de oameni. Cei mai putini dintre acestia sunt la Cisnadie. Acolo pe listele celor fara un loc de munca se afla doar 150 de persoane. In functie de varsta pe care o au cei mai au intre 30 si 40 de ani. Cea de-a doua pozitie in functie de varsta este adjudecata de categoria 40-50 de ani unde sunt inregistrate nici mai mult nici mai putin de 1815 persoane. Categoria cu cei mai putini someri este cea cuprinsa intre 25 si 30 de ani. Aici au fost inregistrate doar 631 de persoane.  Din cei peste 6800 de someri inregistrati la nivel de judet putin peste trei mii sunt femei. In functie de mediul de provenienta, cei mai multi someri locuiesc in mediul rural, in timp ce doar 2934 provin de la oras. Ca si categorie socio profesionala majoritatea somerilor din judet sunt muncitori, putin peste o mie persoane cu studi medii si doar 526 persoane cu studii superioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Criminal arestat preventiv

Barbatul de 42 de ani care si-a ucis fosta concubina cu sange rece in urma cu mai bine de o saptamana, la Rasinari, va ajunge dupa gratii. Tribunalul Sibiu a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Iacob Sas, barbatul de 42 de ani […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro