Mai putini sibieni intepati de capuse

Vremea rea din ultima luna a dat peste cap planurile capuselor. Numarul victimelor acestora a scazut semnificativ comparativ cu anul trecut cand in luna mai se inregistrau deja temperaturi ridicate. De la inceputul luni martie si pana acum s-au raportat 162 de intepaturi de capusa.

De la inceputul lunii martie si pana la momentul de fata au fost raportate din partea celo 6 unitati medicale din judet un numar de 162 de cazuri de intepatura de capusa. Cifrele sunt in scadere considerabila comparativ cu anul trecut cand au fost inregistrate un numar de 541 de cazuri.

De-a lungul perioadei de monitorizare, in acest an, numarul de cazuri a variat, saptamanal, intre 9 si 46 intepaturi. Cele mai multe cazuri de intepatura de capusa au fost inregistrate de catre Spitalul Judetean urmat de Spitalul Militar. Si la Pediatrie au fost copii intepati de capuse.

Pentru a evita intepaturile de capusa, sibienii sunt sfatuiti sa foloseasca repelenti si sa evite pe cat posibil zonele cu vegetatie netunsa sau ruinele cladirilor.

In caz de intepatura de capusa se recomanda prezentarea la medic indiferent ca este vorba despre medicul de familie sau Unitatea de Primiri Urgente.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS