Mai putini producatori locali

Hila Ovidiu

Numarul producatorilor agricoli din Sibiu scade de la un an la altul. Dovada stau numarul tot mai mic de acte specifice eliberate de catre municipalitate. Ba mai mult, s-a modificat si legislatia in domeniu. Primaria nu le mai ofera agricultorilor certificate ci atestate de producator la care se adauga carnete de comercializare.

imagesNumarul agricultorilor din municipiul Sibiu scade de la un an la altul. Daca in urma cu 5 ani la Primaria Sibiu erau inregistrati 88 de producatori carora li se eliberasera certificate, in anul urmator numarul lor a scazut cu 15. In 2012 in municipiu mai aveau certificat de producator doar 71 de sibieni, iar un an mai tarziu inca un producator local a parasit breasla. Anul trecut doar 56 de producatori s-au mai prezentat la institutia municipala pentru a-si reinnoi certificatele. Din aceasta vara s-a schimbat si legislatia in domeniu. Asa ca cei care vor sa isi obtina documentele necesare trebuie sa stie faptul ca institutia primarului nu mai elibereaza certificate ci chiar atestate de producator. Acestea pot fi folosite doar cu carnetele de comercializare aferente. Cele din urma trebuiesc vizate o data la 6 luni. Producatorii trebuie sa stie si ca daca nu indeplinesc conditiile impuse de lege in ceea ce priveste transportul produselor risca amenzi usturatoare. Acestea sunt de la 200 la 1000 de lei pentru persoanele fizice si de la 6 mii pana la 10 mii de lei pentru persoane juridice. De la inceputul anului si pana in prezent niciun producator local nu a fost amendat de catre municipalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2 accidente rutiere intr-o singura zi

2 acciente s-au produs in judetul nostru in ultimele 24 de ore. Primul dintre ele s-a produs la Agnita, iar celalalt la Cisnadie. Primul accident s-a produs chiar la orela diminetii pe drumul judetean 106 la iesire din Agnita unde un brasovean a intrat intr-o depasire neregulamentara. Mai exact, intr-o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro