Mai putine viroze

Incalzirea vremii se simte nu doar in atmosfera ci si in sanatatea sibienilor. Numarul de afectiuni respiratorii a scazut cu aproape o mie de cazuri comparativ cu saptamana trecuta. Medicii spun ca in aceasta perioada este foarte important sa ne pregatim organismul pentru intalnirea cu sezonul rece.

Sezonul de monitorizare a afectiunilor respiratorii debuta saptamana trecuta cu peste 2600 de cazuri de infectii respiratorii acute si peste 400 de cazuri de afectiuni pulmonare.

Cele mai multe cazuri de viroze, aproximativ 33 %, au fost inregistrate la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Aceeasi categorie de varsta predomina si in cazul afectiunilor pulmonare. In 25 la suta din cazurile de pneumonie a fost nevoie de internare fiind vorba despre copii cu varste de sub un an.

Medicii spun ca aceasta perioada este extrem de favorabila pregatirii organismului pentru intrarea in sezonul rece. Se recomanda consumul de lichide calde in zilele racoroase, adecvarea tinutei vestimentare la temperatura de afara si consumul de citrice. Acestea sunt bogate in vitamina C si au rol imunizant.

No Comment

Leave a Reply

*

*