Mai putine viroze

A scazut numarul virozelor! Medicii sunt optimisti si spun ca se asteapta la o imbunatatire a starii de sanatate a sibienilor. Doctorii ii sfatuiesc pe oameni sa faca multe limbari in aer liber si sa consume fructe si legume proaspete.

In ultima saptamana a scazut cu 15 la suta numarul de imbolnaviri cu afectiuni respiratorii acute. S-au inregistrat 1700 de cazuri. Chiar si asa insa cifrele sunt cu peste 50 la suta mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut. Cei mai afectati de imbolnavire au fost copiii.

In ceea ce priveste afectiunile pulmonare cei mai multi bolnavi au avut varste cuprinse inte 15 si 49 de ani insa cei mai afectati au fost varstnicii. In 32 la suta din totalul de 340 de cazuri a fost vorba despre persoane cu varste de 65 de ani si peste care au necesitat internare.

Pentru a preveni imbolnavirile medicii le recomanda sibianilor sa faca miscare in aer liber, sa stea in soare minim 10 minute pe zi pentru a se fixa vitamina D si sa consume cat mai multe fructe si legume proaspete.

No Comment

Leave a Reply

*

*