Mai multi someri

Hila Ovidiu

Sfarsitul verii a adus cu sine si primu val de someri. 198 de persoane au fost trecute in evidentele Ajofm la sfarsit de august. Numarul celor care nu au un loc de munca se ridica la ora actuala la 7492 de persoane in tot judetul.

S-a dus vara, s-au dus si joburile sezoniere. Cei care pana acum aveau de unde sa manance o paine la sfarsit de luna din septembrie ingroasa din nou randurile indeminzatilor, sau mai rau, neindemnizatilor de pe listele Ajofm Sibiu. Vorbim despre aproximativ 200 de persoane care nu mai au de la finele lunii august un loc de munca. Cei mai multi someri sunt inregistrati la Agentia din municipiul Sibiu. Aici aproape 3 mii de persoane sunt trecuti in evidente. Multi someri sunt si la medias. La polul opus se situeaza Cisnadia cu putin peste 150 de someri inregistrati. In ceea ce priveste categoriile socio profesionale peste 5 mii de oameni au doar studii primare, gimnaziale sau profesionale, 1674 de persoane au studii liceale sau post-liceale si doar 721 de persoane au studii superioare. Ca mediu de provenienta cei mai multi provin din rural. In ceea ce priveste varsta cel mai afectat segmeent este cel cuprins intre 30 si 40 de ani. Pentru ei Agentia sibiana incearca sa implementeze diferite proiecte si masuri in urma carora acestia sa se integreze in campul muncii. In luna august 551 de persoane au fost incadrate in munca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inaltarea Sfintei Cruci

Vineri a fost zi de post si rugaciune pentru crestinii romani. In 14 septembrie se praznuieste Inaltarea Sfintei Cruci. Sarbatoarea aminteste de momentul in care a fost gasita crucea pe care a fost rastignit Iisus. Aceasta a fost descoperita de catre Elena,mama imparatului Constantin cel Mare. Sarbatoarea se celebreaza prin […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro