Lucrarile la strazi ingreunate de conditiile meteo

Hila Ovidiu

Ploile din ultima luna le-au pus bete in roate constructorilor care se ocupa de lucrarile la strazi in municipiul Sibiu. La momentul de fata, una dintre cele mai ample lucrari desfasurate in oras este cea de pe strada Otelarilor. Reprezentantii municipalitatii spun insa ca termenele de executie vor fi respectate.

lucrari la straziDaca in alti ani incepeau lucrarile la strazi in ca de la inceputul primaverii, in 2015 constructorii care au castigat licitatii pentru interventii stradale au fost nevoiti sa stea pe margine din cauza ploilor. Mai ales in luna aprilie cand au fost doar cateva zile in care nu s-au inregistrat precipitatii. La momentul de fata cele mai ample lucrari se desfasoara pe Otelarilor, Macaralei, Magheranului sau Calea Gusteritei. Desi interventiile au fost ingreunate de conditiile meteo, constructorii dar si reprezentantii municipalitatii sibiene spun ca lucrarile vor fi gata la termenele stabilite in contract. Reamintim faptul ca pentru strazile mentionate contractele au fost semnate in luna august a anului trecut iar valoarea lucrarilor depaseste 14 milioane de lei. Interventiile la Calea Gusteritei prevad lucrari la retelele de apa, canalizare si mai apoi la carosabil pe o suprafata de 11 mii de metri patrati. Se va interveni de asemenea pentru trotuare, spatii de parcare, iluminat public, piste pentru biciclisti, spatii verzi si chiar mobilier stradal. Strada Macaralei este importanta pentru ca este principala artera de legatura intre Otelarilor si Calea Gusteritei. Aici inainte de orice alta lucrare constructorul trebuie sa mute stalpii de iluminat si cablurile suspendate. Este exact actiunea pe care firma castigatoare se concentreaza in acest moment. Se va interveni apoi pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare iar la urma pentru carosabil si trotuare. Otelarilor este una dintre strazile cu cele mai ample lucrari derulate in acest an. Au loc interventii pentru apa, canalizare, carosabil si trotuare la care se vor adauga spatii de parcare si zone verzi pe o portiune de aproape un kilometru. Pe Magheranului se va interveni la reteaua de apa iar mai apoi vor fi modernizate carosabilul, trotuarele, spatiile verzi, zonele pentru parcare si iluminatul public. Ultima interventie pe aceasta strada va viza mobilierul urban. Toate lucrarile sunt programate sa se incheie pana la finele acestui an. Daca vremea va tine cu planurile constructorilor lucrarile ar putea fi gata cu mai bine de o luna de zile inainte de termenul prevazut in contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Colegiul Agricol nu se muta!

Elevii de la Colegiul Agricol vor invata cel putin in urmatorii 3 ani in actuala locatie. Decizia a fost luata in cursul serii de luni in urma unei intalniri intre reprezentanti ai Parohiei Evanghelice, proprietarul de drept al cladirii, Inspectoratului Scolar si Primariei Municipiului Sibiu. Dupa saptamani intregi de discutii, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro