Locuitorii din Bradeni, singurii din judet care nu au un medic de familie in localitate

De 3 ani de zile localnicii din Bradeni nu au medic de familie. In ciuda eforturilor autoritatilor de a convinge doctorii sa isi desfasoare activitatea in localitatea lor, specialistii in medicina aleg mereu alte optiuni. Oamenii din Bradeni sunt nevoiti sa bata drumul pana la Iacobeni sau Agnita si chiar pana in Sibiu pentru a obtine o adeverinta, un consult, o trimitere sau o reteta.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate din Sibiu spun ca ultimul medic de familie care si-a desfasurat activitatea in cabinetul din Bradeni a fost in localitate in 2016. De cand a plecat acesta niciun alt doctor nu a dorit sa ii ia locul in ciuda faptului ca in zona sunt cel putin 800 de persoane asigurate iar minimul de pacienti l-ar putea atinge cu usurinta. La momentul de fata localitatea este singura din tot judetul care nu are un medic de familie.

In aceste conditii oamenii s-au vazut nevoiti fie sa isi gaseasca medici de familie in alte localitati fie sa apeleze direct la Salvare sau la centrele de permanenta.

No Comment

Leave a Reply

*

*