Legi mai aspre pentru cei care folosesc telefonul la volan

stiri redactie

Atentie, soferi! Legislatia rutiera se modifica substantial din 12 octombrie. Conform noilor prevederi cei prinsi vorbind la telefon, facand live-uri sau pur si simplu stand cu telefonul in mana la volan risca sa ramanana fara permisul de conducere. Pana la intrarea in vigoare a legii insa, in cursul serii trecute, pe Autostrada ce leaga Sibiul de Deva, s-a produs un accident rutier tocmai din cauza unui sofer care era preocupat de telefonul mobil in loc sa fie atent la drum.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un microbuz paraseste banda pe care circula, intra pe banda de accelerare, izbeste de parapet un automobil care circula reglulamentar si se opreste abia la mai bine de 10 metri distanta dupa ce rupe separatoarele de benzi.

Daca legislatia modificata ar fi fost intrata in vigoare, soferul microbuzului ar fi ramas fara permisul de conducere. In conditiile actuale insa conducatorul auto a primit doar o amenda de 580 de lei.

Noua legislatie pare sa vina insa sa puna punct modei selfie-urilor si live-urilor la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razii in gari si halte

Politistii au luat miercuri cu asalt garile din toata tara. La Sibiu au fost verificate 8 statii CFR. Cautati au fost potentialii infractori care actioneaza in gari si halte. In cadrul perchezitiilor de la Sibiu au fost verificate 32 de persoane, au fost controlate aproape 70 de masini si s-au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro