IPJ Sibiu a eliberat 105 certificate de integritate comportamentale

stiri redactie

Mai bine de 100 de persoane au trecut pana acum pragul IPJ Sibiu pentru a-si obtine certificatul de integritate comportamentala. In lipsa adeverintei eliberata ca si cazierul dascaslii, medicii, actorii si toti angajatii care intra in contact cu copii nu isi vor putea desfasura profesia.

Legea care prevede obtinerea documentului a intrat in vigoare in urma cu mai putin de 3 luni.  In baza actului normativ a fost infiintat Registrul National Automatizat care contine toate persoanele care de-a lungul timpului au comis infractiuni sexuale.

Practic, pentru a putea profesa, cei care lucreaza cu copiii trebuie sa dovedeasca faptul ca nu au fost niciodata acuzati de pedofilie, viol, abuz sau tentative ale acestor infractiuni.

Atentie insa! Certificatul de integritate comportamentala nu inlocuieste cazierul nu are valabilitate decat 6 luni. Asa ca daca solicitantul are joburi temporare este nevoit sa scoata adeverinta de doua ori pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru copiii de gradinita proveniti din familii nevoiase

Mai bine de 100 de persoane au trecut pana acum pragul IPJ Sibiu pentru a-si obtine certificatul de integritate comportamentala. In lipsa adeverintei eliberata ca si cazierul dascaslii, medicii, actorii si toti angajatii care intra in contact cu copii nu isi vor putea desfasura profesia. Legea care prevede obtinerea documentului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro